Vælg den rigtige safety razor

Når du skal vælge barberskraber plejer det ofte at være et valg mellem lyserød og blå eller de billige, de lidt dyrere og så de helt dyre med udskiftelige skrabehoveder. Problemet med disse er dog, at de billige ofte er engangsskrabere, der for det første kan bruges få gange, før de bliver dårlige, og derudover generelt ikke er så gode til at starte med. De dyrere med udskiftelige skrabehoveder er dog også en bekostelig post, hvis man barberer sig jævnligt. Udover dette skal man naturligvis også tænke på de store mængder affald, der bliver genereret, når man skal udskifte sin plastikskraber med jævne mellemrum. Alt dette er der dog en god løsning på: en safety razor. Her kan du læse mere om, hvordan du vælger den rigtige type safety razor til dine behov.

Kend materialerne

De mest almindelige safety razors, også kendt som genanvendelige skrabere eller metalskrabere, er primært lavet af rustfrit metal. Dette er et stort plus, da skraberen ikke bliver skadet af vand, som plastikskrabere godt kan, ikke rådner som træ og ikke ruster, selv hvis den altid befinder sig i badet. Der findes dog også safety razors med et greb af bambus, der både tilfører et smuk æstetisk look og en mere bæredygtig fornemmelse i maven. Bambus er nemlig en super bæredygtig græsart, der ikke kræver mange ressource under dyrkningen. En safety razor med bambusgreb har dog bedst af at opbevares tørt og få lov til at tørre ud mellem hver anvendelse, så hvis du er typen, der har sin skraber liggende i badet blandt shampoo og den derfor bliver våd, kan det være en god idé at vælge en lavet udelukkende af rustfrit metal. Du har dog alligevel stadig mulighed for at individualisere din skraber, da man kan få metalskraberne i en lang række forskellige farver, blandt andet sort, guld, lyserød, blå og mange, mange flere.

Få en tæt barbering

En safety razor er en barberskraber med udskiftelige barberblade. Du kan vælge mellem single edge og double edge, hvoraf mange på markedet er double edge. Single og double edge indikerer, hvordan skraberen virker. Single edge kan, som en engangsskraber, kun barbere i den ene side og den samme vej, mens double edge er åben i begge sider og du kan derfor barbere på begge sider af skraberen. De to skrabere bruger to forskellige typer barberblade, og det vil uden tvivl være nemmest at få fat i de større barberblade til en double edge skraber. En double edge skraber kan dog være svær at vænne sig til, hvis man barberer især intime områder, hvor man skal være mere forsigtig. Her er det meget vigtigt at være opmærksom på, at skraberen er skarp på begge sider, og at der kan være stor risiko for at skære sig alvorligt, hvis man ikke er forsigtig. Så snart man har fået fat i teknikken ved at øve sig på for eksempel ben eller andre steder, vil du uden problemer kunne navigere selv de mest besværlige steder med din double edge safety razor.