Hænger sundhed og mad sammen?

Ja, sundhed og mad hænger ofte sammen med hinanden. Det er dog klart, at du også kan være usund, selvom du spiser sundt, eller være sund, selvom du spiser usundt. Det kan ikke trækkes helt så sort og hvidt op, som mange ellers gør. Dog øger du chancerne for at være sund ved at spise sundt.

Kan jeg spise mig sundere?

Ja, du vil i mange tilfælde godt kunne spise dig sundere, hvis du har lyst til at være sundere. For mange vil det være en rigtig god idé at tænke over, hvad der bliver serveret på tallerkenen, da det er med til at påvirke din krop.

 

Så hvis du er meget usund, kan det være en god idé at tænke over at lægge din kost om til noget sundere.

Hvad bør jeg spise for at være sund?

Der er delte meninger om, hvordan du bedst muligt spiser sundt. Men hvis du som udgangspunkt spiser varieret og husker at inkludere en masse grøntsager, kan det ikke gå helt galt. Så burde du være på den rette vej, hvad angår din kost.

 

Det kan også være godt at tænke i en livsstilsændring, hvis du gerne vil gøre ændringerne permanente, så du ikke bare er på en kur i en måned eller to og så falder tilbage i alle de usunde vaner igen. De helt store ændringer laver du ikke bare lige ved at ændre din kost kortvarigt. Det kræver store livsstilsændringer.

Dette skal du også tænke på

Du skal dog også tænke på, at der er andre ting, der spiller ind, når det kommer til den generelle sundhed. Det kan fx også være en god idé at tænke på at minimere indtaget af alkohol og helt at undgå brug af tobaksprodukter, da det bestemt ikke er sundt for dig.

 

Derudover kan det være rigtig godt, hvis du kan komme i gang med at dyrke motion på daglig basis, da det er godt for din krop at bevæge sig. Der er heldigvis mange måder at dyrke motion på, så det gælder bare om at finde en måde, der tiltaler dig.