Vælg teknologisk platform til din kostvejledning

Hvilken platform skal du bruge til din kostvejledning? 

Hvis du gerne vil arbejde som selvstændig kostvejleder efter endt kostvejleder uddannelse, så vil det være et must, at du har en platform eller et system, som du kan styre din klienthåndtering igennem. Det skal være en platform, hvor du kan have klientens oplysninger, kostvejledningsplan, løbende status og evt. kostplan. 

 

Der findes i dag en stor branche og industri, udelukkende med fokus på tjenester og systemer indenfor netop klientarbejde. Dog er det også en branche, der er i konstant udvikling, hvor de enkelte platforme løbende optimerer i form af udvikling, forbedringer og lignende af deres platform.  

 

På vores kostvejleder uddannelse hos Nordic Online Academy anbefaler vi, at du, hvis du gerne vil arbejde som selvstændig kostvejleder, benytter en platform til at styre håndteringen af dine kommende klienter. Som uddannelsesinstitution forbeholder vi os dog også retten til at forholde os neutrale i forhold til hvilken platform du skal vælge, da dette kan være individuelt fra kostvejleder til kostvejleder. 

 

Mange af platformene indenfor området tilbyder gratis prøveperiode, en gratis demoversion eller lignende. Det er derfor vores opfattelse, at du som kommende selvstændig kostvejleder bør afsætte tid til research ift. at finde frem til den helt optimale løsning for dig. 

 

Selvom vi forholder os neutrale til valg af platforme, så har vi her samlet navnene på tre aktuelle udbydere, som det kan være værd at inddrage i din research. Der er tale om følgende tre tjenester: – Beefit – Coachr – Moaching I ovennævnte systemer kan du også udarbejde kostplaner, hvis du får brug for dette i forbindelse med din kostvejledning.

 

Alle tre platforme er lavet til kostvejledning og træning og med chatfunktion og tilhørende app. De skiller sig hver især ud på hver deres måde. Det anbefales derfor, at du skal sondére området og finde netop den tjeneste, som passer bedst til dit behov.

 

Anbefaling om kostplaner på vores kostvejleder uddannelse 

På kostvejleder uddannelsen hos Nordic Online Academy anbefaler vi ikke at du bygger hele din kostvejledning op omkring en kostplan. Dermed ikke sagt, at kostplaner ikke kan bruges, for det kan de bestemt som en del af en grundigere kostvejledning, men ikke som selvstændig løsning, da dette i de fleste tilfælde ikke vil skabe langvarige livsstilsændringer. 

 

Ud over at en kostplan kan være meget håndgribelig ift. opstart og håndtering af en klient, så er der også en række elementer som man skal være opmærksom på – da der også kan være en række ulemper ved at benytte kostplaner til sine klienter. Vores bedste råd er, at du som kostvejleder laver inspirerende opskrifter til dine klienter og dermed skaber inspirerende eksempler de kan bruge i praksis, men uden at dette bliver en decideret kostplan, der bestemmer, hvad de må spise hvornår. En kostplan og lignende værktøjer som fx. tallerkenmodellen, kan i mange klienters situiation være både meget lukket og dermed restriktiv. Herunder at skabe en række negative restriktioner ift. det sunde liv – og dermed ikke være fremmende for en vedvarende livsstilsændring. 

 

En konkret anbefaling går derfor på, at kostplaner benyttes efter en individuel anbefaling. I nogle tilfælde kan dette bestemt være et relevant værktøj i feks. en opstartsproces, mens der umiddelbart herefter bør være fokus på, at få udfaset denne del, således at klienten i stedet får fokus på og lært at mærke efter konkret sult og mæthed i stedet. Herunder at det er okay at spise, når man er sulten, samt at man skal stoppe op, når man er mæt. Dette er omdrejningspunktet for vores kostvejleder uddannelse hos Nordic Online Academy. 

 

Vil du vide endnu mere?

På vores kostvejleder uddannelse hos Nordic Online Academy lærer du meget mere om kostvejledning af dine kommende klienter. Derudover får du alt den grundlæggende teoretiske viden om celler, fordøjelsen, metabolisme, specielle klientgrupper, mental sundhed og meget mere. 

 

Tag din kostvejleder uddannelse hos Nordic Online Academy.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *