Tegn på at dit barn måske har brug for en tutor

Som forældre ønsker du altid det bedste for dit barn. Du ønsker, at de skal få succes i skolen og i livet. Men nogle gange kan de på trods af dine bedste anstrengelser have brug for lidt ekstra hjælp for at nå deres fulde potentiale. Her er 5 tegn på, at dit barn måske har brug for en tutor.

 

Det er dog helt normalt, og de fleste elever har ét eller flere fag, hvor de har brug for ekstra hjælp, da det ikke er deres spidskompetence. Derfor kan det være en god idé at få en tutor til at hjælpe i de fag, dit barn har det sværest med. 

 

  1. De har mistet motivationen 

Hvis dit barn plejede at være begejstret for skolen, men nu virker uinteresseret og umotiverede, kan det være på tide at overveje en tutor. En tutor kan hjælpe med at genoplive dit barns lyst til læring og give det mulighed for at se, hvordan det stof, det lærer, kan anvendes i den virkelige verden.

 

Er dit barn holdt op med at lave lektier eller forberede sig til skolen? Det kan være et tegn på, at de ikke forstår stoffet godt nok til at klare opgaverne selv, eller at de føler sig så overvældet, at de helt har givet op. En tutor kan give dem den støtte og struktur, de har brug for, så de kan komme tilbage på sporet med deres skolearbejde

 

  1. Deres karakterer og resultater er faldende 

Hvis du har bemærket, at dit barns karakterer er blevet dårligere, kan det skyldes manglende forståelse af stoffet. En tutor kan hjælpe med at forklare begreberne på en måde, der giver mening for dit barn, og give det de værktøjer, det har brug for for at få større succes.

 

  1. Deres lærere siger, at de er bagud 

Hvis du har haft forældresamtaler med dit barns lærere, og de har udtrykt bekymring over, at dit barn ikke kan følge med resten af klassen, er det måske på tide at se på lektiehjælp. En tutor kan hjælpe med at lukke hullet, så dit barn bedre kan forstå stoffet og indhente det samme som sine klassekammerater.

 

  1. Du har bemærket områder med svagheder 

Hvis du har bemærket, at dit barn kæmper mere med visse områder af skolearbejdet end andre, kan det være nyttigt at skaffe det en tutor, der har specialiseret sig i disse specifikke områder. Hvis de f.eks. kæmper med matematik, kan du måske finde en tutor, der har specialiseret sig i at undervise i matematiske færdigheder.

 

Hvis dit barn virker usædvanligt stresset eller ængstelig over for skolen, kan det være et tegn på, at det kæmper med det akademiske niveau. Dette gælder især, hvis de begynder at undgå sociale aktiviteter eller trækker sig tilbage fra venner og familiemedlemmer. En tutor kan give dem den akademiske støtte, de har brug for, så de kan føle sig mere trygge og afslappede ved at gå i skole hver dag.

 

  1. Dit barn keder sig

 

Hvis dit barn keder sig med sit nuværende niveau i skolen og ønsker at blive udfordret mere, kan en tutor hjælpe det med at lære vanskeligere begreber og udfordre det fagligt. Dette vil ikke kun hjælpe dem fagligt, men vil også forhindre, at de keder sig og bliver uengagerede i skolen 

 

Hvis du bemærker nogle af disse tegn hos dit barn, er det måske på tide at overveje at hyre en tutor. En tutor kan hjælpe med at genoplive dit barns kærlighed til at lære, forklare begreber på en måde, der giver mening for dem, give dem de værktøjer, de har brug for til at indhente deres klassekammerater, og udfordre dem fagligt, så de ikke keder sig i skolen. Vent ikke, til det er for sent – hvis du tror, at dit barn kan have gavn af lektiehjælp, så kontakt TopTutors her, hvor du kan møde din tutor helt gratis.