Service af luft til vand varmpumpe: Sådan gør du det

Hvis du allerede ejer en varmepumpe, så er du selvfølgelig udmærket klar over at der her er tale om en væsentlig investering. For uanset hvilken type varmepumpe du vælger, så vil en varmepumpe nemlig koste dig en hel del kroner og ører. Det handler derfor om at passe så godt på den som overhovedet muligt. Hvis du ligger inde med en luft til vand varmepumpe – f.eks. til at opvarme boligen derhjemme på villavejen – så kan det på det kraftigste anbefales at du giver din luft til vand varmepumpe service mindst én gang om året – så du være sikker på at kunne have en velfungerende pumpe i de næste mange år. Desuden kræver den danske lovgivning at alle varmepumper med over 1 kilo kølemiddel bliver gennemset mindst en gang årligt. Men hvordan fungerer luft til vand varmepumpe service så, og hvordan bestiller du den. Læs videre her og få svaret.

1. Luft til vand varmepumpe service – derfor er det netop så vigtigt

Når du køber en luft til vand varmepumpe, så vil den som udgangspunkt altid komme med en garanti – hvilket jo er rigtigt dejligt, hvis der skulle opstå en uventet fejl eller hvis pumpen skulle have en medfødt defekt fra fabrikken. Dog skal du være særdeles opmærksom på at give din pumpe den årlige luft til vand varmepumpe service. For hvis du skulle springe dette trin over, så vil din varmepumpes garanti nemlig bortfalde – og du vil nu i værste fald ende med en rigtig dyr og ikke mindst unødvendig ekstraregning på din varmepumpe. Så husk endelig ikke at glemme din årlige luft til vand varmepumpe service.

2. Hvad består et serviceeftersyn af?

Hvis du er forholdsvis grøn i forhold til varmepumper, så kan det til tider være vanskeligt at forstå helt præcis hvorfor luft til vand varmepumpe service er så vigtigt som den er, og ikke mindst hvad den rent faktisk består af. Det vil derfor på nuværende tidspunkt være på sin plads at give dig en kort punktopstilling over hvad et standard serviceeftersyn egentligt er sammensat af:

  • Tjek og mulig regulering af varmepumpens klimastyring.
  • Et tjek af pumpens ekspansionsbeholder – hvis der er tale om en model med afspærringsventil.
  • Et tjek af anlægstrykket på varmepumpen.
  • En grundig kontrol og eventuel rengøring af varmepumpens snavsopsamler – igen hvis der er tale om en model med afspærringsventil.
  • Tjek af pumpens kompressor og ledninger.
  • En grundig rengøring af varmepumpens fordamper.
  • En justering af fordamperens/kondensatorens flow.
  • Hvis der konstateres lækager, så vil pumpens kølemiddel desuden også blive grundigt tjekket.
  • Erstatning af pumpens luftfiltre, hvis nødvendigt.

3. Bestil dit serviceeftersyn på nettet

Sidst men ikke mindst, så skal det nu gælde om at finde det helt rette firma til at give dig den ønskede luft til vand varmepumpe service – og ikke mindst til den bedste pris. Og her kan det klart anbefales at vælge et firma med masser af erfaring på bagen, og med de mest rimelige vilkår. Et sådan firma kunne bestemt være NovaSolar Service, der ikke blot giver dig landets nok billigste serviceeftersyns priser, men oven i købet kan prale af over 10,000 tjekkede varmepumper fordelt over hele landet. Så hvorfor ikke tage et kig på deres letoverskuelige hjemmeside?