Sådan spotter du om en webshop er sikker

Internethandel er på mange måder ved at blive til danskernes foretrukne måde at handle på. Det er jo nemlig først og fremmest en rigtig bekvem måde at handle på, der oven i købet ofte også er langt billigere end i butikkerne på gågaden. Dog skal man være forsigtig når man handler på nettet. Der er nemlig meget snyd og bedrag, når det kommer til webshops. Det er derfor rigtigt vigtigt, at du kan skelne de gode webshops fra de mere lyssky svindelforetagender. Læs videre her, og find ud af hvordan du fremover kan spotte en sikker webshop. Læs mere på borger.dk efter endt læsning, hvis du skulle ønske at vide mere om emnet.

Vær på udkig efter tilbud der er for gode til at være sande

Det allerførste du skal gøre når du besøger en ukendt webshop er, at tage et grundigt kig på de tilbudte produkters priser. Hvis et produkt virker urealistisk billigt, så vil der i mange tilfælde ikke være tale om en sikker hjemmeside. Det ville jo f.eks. være besynderligt, hvis en hjemmeside sælger en splinterny iPhone til 2000 kr, når den mindst vil koste det dobbelte på andre hjemmesider. Selv med denne viden i baghovedet skal du være forsigtig. Svindlerne er nemlig smarte, og vil ofte tilbyde dig en pris på et produkt, der blot er en kende billigere end originalprisen. Så hvis du ønsker at spotte en sikker hjemmeside, så skal du højst sandsynligt være på udkig efter andre pejlemærker.

Er webshoppen E-mærket

Det såkaldte E-mærke er en af de absolut bedste måder at spotte en sikker hjemmeside på. E-mærket er nemlig en smart løsning, hvor en hjemmeside vil blive tildelt et certifikat, der viser den besøgende at webshoppen er med i ordningen. Hvis en webshop har E-mærke, så er der nemlig en rigtig god chance for at der er tale om en sikker hjemmeside. E-mærket er nemlig stærkt medvirkende til, at nethandel herhjemme bliver til en gennemsigtig og ikke mindst sikker affære. Du kan også læse mere på denne hjemmeside om E-mærket.

Vær på udkig efter ”brand misbrug”

Når du besøger en ukendt hjemmeside, så skal du desuden også være opmærksom på om de kendte mærkers navne bliver brugt i flæng. Det er nemlig et gammelt trick hos svindelsiderne, at kombinere brandnavne (såsom f.eks. ”Nike” eller ”Apple”) med rabatord (f.eks. ”50% i rabat” eller endda ”Gratis”). I denne forbindelse bør du derfor altid huske på, at de store brands typisk ikke vil sælge deres produkter på en hvilken som helst webshop. I stedet vil mærkebrands typisk sælge disse via deres egne hjemmesider.

En sikker hjemmeside kommer med hængelås og https i dens adressefelt

Når du besøger en hvilken som helst hjemmeside, så er det af afgørende betydning at den har “https” i adressefeltet – foran hjemmesidens navn. For at der kan være tale om en sikker hjemmeside, så skal der ydermere kunne findes en hængelås foran hjemmesideadressen. Denne hængelås betyder nemlig, at dine (kort)oplysninger vil blive krypteret. Hvis en hjemmeside derfor har disse to elementer i dens adressefelt, så vil der være tale om en webshop du uden problemer kan anvende. Læs mere om HTTPS her.