Privatleasing hvordan? Sådan leaser du privat

Privatleasing af biler er de seneste år gået fra at være noget som kun ganske få mennesker i det hele taget overvejede til at blive en af de hurtigst voksende biltrends i Danmark. Faktisk indregistreres over 20% af alle nye biler i landet som leasingbiler, og tallet vokser hvert eneste år. hvis du også går med tanker om at privatlease din første bil, så er du landet det helt rigtige sted. For her får du nemlig en lynhurtig guide til hvordan du privatleaser.

1. Hvad betyder det at privatlease?

Privatleasing betyder i grove træk, at du leaser (lejer) et køretøj i en forudbestemt periode, hvorefter du nu har brugsretten over bilen. Der er derfor ikke tale om et traditionelt bilkøb, men snarere en form for afbetalingsordning, hvor der efter endt leasingkontrakt skal betales af på bilen indtil det aftalte restbeløb. Du vil her nu også have mulighed for enten at eje køretøjet, udskifte det med et andet eller aflevere det tilbage til leasingselskabet. Typisk vil de fleste dog vælge at aflevere bilen tilbage til leasingselskabet. Privatleasing er således en mere umiddelbart overkommelig måde at få fingrene i en bil, som man normalt måske ikke ville have råd til.

2. Kan privatleasing i det hele taget betale sig?

Selvom der ikke findes et 100% entydigt svar på dette spørgsmål, så findes der faktisk situationer hvor privatleasing bestemt kan betale sig. Det kan nemlig især betale sig at vælge leasing fremfor bilkøb hvis du planlægger at udskifte den leasede bil relativt ofte. Derudover er privatleasing også en økonomisk god idé, hvis du i forvejen er mere eller mindre sikker på hvor mange kilometer du regner med at køre om året. Grunden til dette er nemlig at du vil komme til at betale ekstra kilometerpenge, hvis du kører flere kilometer end dem angivet i leasingkontrakten.

3. De forskellige typer privatleasing

Hvis privatleasing allerede nu lyder som noget for dig, så skal du nu være klar over at der findes flere forskellige slags privatleasing – der hver især kommer med deres fordele og ulemper. Derfor får du nu en lille lynindførsel i de 2 mest populære leasingtyper på markedet herhjemme:

  • Klassisk privatleasing: her leases der et nyt køretøj til en fast månedlig ydelse, der ofte inkluderer gratis værkstedsudgifter. Hvis du er interesseret i at få alle ekstraudgifterne dækket, så skal du nu vælge en såkaldt operationel leasingaftale fremfor den finansielle leasingaftale – hvor du selv skal dække alle ekstraudgifter. Leasingaftalen vil typisk løbe enten 12, 24 eller 36 måneder, hvorefter bilen leveres tilbage.
  • Brugtvognsleasing: hvis du ønsker at spare lidt skillinger på det månedlige budget, så er brugtvognsleasing lige noget for dig. Med denne model får du nemlig brugsretten over et brugt køretøj, der typisk vil have højst 3 år på bagen. Faktisk vil der typisk være tale om tidligere leasede biler, som den tidligere lejer har afleveret tilbage efter afsluttet leasingaftale.

For at gå lidt mere i dybden med de forskellige leasingtyper, og samtidigt finde et billigt tilbud, så kan du læse mere om privatleasing her.