Leasing af bil: Vælg den rette leasingtype

Leasing af bil er gået hen og blevet populært som aldrig før, og det er der faktisk en hel del gode grunde til. En af de væsentligste grunde til at leasing er så populært har selvfølgelig noget at gøre med, hvor mange penge man egentligt kan spare på årsbasis ved at vælge denne løsning fremfor at eje. Men som du nu vil se, så spiller fleksibiliteten faktisk også en væsentlig rolle i forbindelse med leasingens store succes.

1. Leasing er lig med stor fleksibilitet

En af de mest attraktive ting ved leasing er den store grad af fleksibilitet man får som kunde. Der findes nemlig leasingaftaler til ethvert behov. Her er de mest populære:

  • Finansiel leasing.
  • Operationel leasing.
  • Sæsonleasing.

Lad os derfor tage et lidt nærmere kig på de forskellige leasingtyper.

2. Finansiel leasing

Med denne type leasing skal du ganske enkelt blot betale et engangsbeløb, og herefter et fast månedligt beløb for at at få køretøjet. Dog skal du være bevidst om, at du selv skal betale for eventuelle reparationer og serviceeftersyn der muligvis måtte opstå i løbet af leasingaftalen – og dette gælder også for køretøjets dæk. Finansiel leasing er typisk den form for leasing med den laveste månedlige ydelse.

3. Operationel leasing

Operationel leasing tager til gengæld fuld højde for, at mange mennesker måske føler sig afskrækket af at de eventuelle dyre værkstedsudgifter, der følger med en finansiel leasingaftale. Med en operationel leasingaftale vil samtlige værkstedsudgifter, vedligeholdelsesudgifter og dækskift være dækket af aftalen. Dog skal du sørge for kun at benytte de værksteder, som det pågældende leasingselskab samarbejder med. Heldigvis vil de bedste leasingfirmaer samarbejde med værksteder fordelt over hele landet, så det vil aldrig blive et problem at finde et værksted i dit nærområde.

4. Sæsonleasing

Uanset om du foretrækker finansiel eller operationel leasing, så har du faktisk yderligere en valgmulighed. Mange selskaber tilbyder nemlig også sæsonleasing til deres kunder. Som navnet antyder, så handler sæsonleasing om, at man som kunde kan vælge at lease en bestemt bil i blot en enkelt sæson – og så eventuelt udskifte køretøjet når årstiden skifter. Dette har vist sig at være en særdeles populær løsning til folk der ønsker sig en rap sportsvogn at vise sig frem i om sommeren. Der findes nemlig også et par leasingselskaber, der tilbyder leasing af de såkaldte premiumbiler (såsom f.eks. en Bentley, Jaguar eller Ferrari). Helt perfekt til højsæsonen sammen med drengene.

5. Erhvervsleasing

Til sidst kan du som virksomhed også vælge at lease dine firmabiler. At købe firmabiler er nemlig en væsentlig udgift for enhver virksomhed – og dette gælder ikke blot i forbindelse med vedligeholdelsen af bilparken. Ved at eje firmabilerne, så bindes der desuden også en masse unødvendig likviditet op i køretøjerne – der ellers sagtens kunne finde anvendelse et andet sted. Alt dette undgår man ved at erhvervslease med en operationel kontrakt. Denne form for leasing vil nemlig frigøre en masse likviditet, og er samtidigt fritaget for de frygtede 25% moms, som man efterfølgende skal vente på at få betalt tilbage fra SKAT. Der er derfor ikke noget at sige til, at mange danske virksomheder har droppet ejerskabet af firmabilerne til fordel for erhvervsleasing. Lær mere om leasing af bil