Hvilket jord og muld bruges til hvad? 4 gode pejlere

Skal du anlægge en græsplæne, lave et højbed eller plante buske og stauder, så er der forskellige former for jord og muld, der kan være godt til dit projekt på Sjælland. Der er nemlig stor forskel på, hvad forskelligt jord og muld kan, og er du i tvivl om, hvad der er den rigtige vej frem, så får du her 4 pejlemærker i forhold til jord og muld.

1. Brug filtermuld til din græsplæne

Trænger din græsplæne til en opdatering, er du ved at skifte fra fliser til græsplæne, eller har du et bed, der skal forvandles med græsstrå, så er det ikke bare hvilken som helst type jord og muld, du kan bruge. Filtermuld er nemlig det bedste valg til græsplæne, fordi filtermuld sørger for, at regnvandet ikke kommer direkte ned i kloakken, og du kan derfor mindske risikoen for en overfyldt kloak.

2. Boldmix er særligt godt til boldbaner

Skal du bruge din græsplæne som boldbane, så er det en anden type jord og muld, du skal have fat i. Boldmix er nemlig lavet, så det ligger godt fast, men det er også ukrudtsfri, så du ikke skal ud og have gang i det helt store lugearbejde. Skal din boldbane laves på Sjælland, så kan du bestille din boldmix hos Grusogaffald.dk, og så kan du have det i haven i løbet af 1-3 dage.

3. Skal du lave højbed, så er svær supermuld vejen frem

Ikke al jord og muld er lavet specifikt til græs og boldbaner, og står du og skal lave et højbed i din have, så er det hverken filtermuld eller boldmix, der duer. Der findes nemlig jord og muld, der har et højere indhold af ler og silt, og lavere indhold af grovsand og organisk materiale, og det kaldes svær supermuld. Det passer rigtig godt til at lave bede i højbede, men det kan også bruges i kolonihaver.

4. Harpet muldjord er god til buske og stauder

Er du ved at lave om i din have, og vil du gerne have buske og stauder i dine bede, så findes der også jord og muld til det. Harpet muldjord er nemlig god til buske og stauder, men det kan også bruges til for eksempel at fylde huller i din have eller som fyldjord. Hos Grusogaffald.dk kan du også finde harpet muldjord til levering på Sjælland.

Står du og skal i gang med et projekt på Sjælland, der kræver jord og muld, kan Grusogaffald.dk hjælpe dig. På deres hjemmeside kan du hurtigt beregne pris og mængde, så du ved, hvor meget dit projekt kommer til at koste, og hvor meget jord og muld, du skal bestille hjem. Når du bestiller dit jord og muld til levering på Sjælland, kan du også bestemme, hvilken leveringsform der passer dig bedst, så dit arbejde bliver så nemt som muligt, når du skal have dine materialer på plads. Du kan lave køb af jord og muld her.