Hvilken luft til vand varmepumpe skal jeg vælge? 3 tips

Luft til vand varmepumper har over de seneste år oplevet stor popularitet. Flere og flere får øjnene op for de mange fordele der er ved at udskifte det gamle oliefyr med en varmepumpe. Dét giver nemlig store besparelser – både i pengepungen og på miljøkontoen.

Overvejer du at anskaffe dig en luft til vand varmepumpe, har du sikkert mange spørgsmål i tankerne. For hvilken pumpe skal man lige vælge? Derfor er der her samlet 3 tips, der hjælper dig til at træffe det helt rigtige valg af luft til vand varmepumpe.

Luft til vand varmepumpe i den rigtige størrelse

En af de første overvejelser, du bør gøre dig når det kommer til at vælge en luft til vand varmepumpe, er hvilken størrelse varmepumpen skal have. Den faktor, som afgør hvilken størrelse varmepumpe der er bedst, er størrelsen på din bolig. Jo større din bolig er, jo mere energi skal der bruges til at varme den op.

Udover størrelsen på din bolig, er der også en række andre faktorer, som du bør tage med i dine overvejelser. Hvordan er dit hus isoleret? Har du radiatorer, gulvvarme – eller måske begge? Hvor meget brugsvand ønsker du at pumpen skal kunne levere?

Der er altså ikke noget generelt svar på hvilken størrelse varmepumpe du bør vælge til din bolig. Et godt råd er derfor at kontakte en specialist i varmepumper, såsom NovaSolar, og dér få professionel og personlig vejledning til hvilken størrelse varmepumpe, der er den rette for dig.

Vælg en energieffektiv varmepumpe

Tip nummer to til at træffe det rigtige valg, er at vælge en energieffektiv varmepumpe. Når du vil vide mere om en varmepumpes energieffektivitet, skal du kigge på pumpens SCOP-værdi.

SCOP er en forkortelse for Seasonal Coefficient Of Performance, og fortæller, hvor god varmepumpen er til at anvende energi ved en udendørstemperatur på 7 grader, og en indendørstemperatur på 20 grader.

Hos NovaSolar klassificeres varmepumper med en SCOP-værdi på over 4 som udmærket, og varmepumper med en SCOP-værdi på over 6 som bedst. Ved en SCOP-værdi på 6, betyder det i praksis at for hver 1 kW strøm, der puttes ind i varmepumpen, udleder varmepumpen 6 kW varme. Altså: Jo højere en SCOP-værdi, jo bedre.

Varmepumpens lydniveau

Tredje og sidste tip til at træffe det rigtige valg af en luft til vand varmepumpe, er at undersøge varmepumpens lydniveau. Nogle har før i tiden fravalgt en varmepumpe på grund af dens lydniveau. Det er også rigtigt, at varmepumper tidligere var kendt for at støje. Men sådan er det heldigvis ikke længere!

Inden for de seneste år er der nemlig sket en stor udvikling, og i dag er støj fra varmepumper ikke længere et problem. Førnævnte forhandler af varmepumper, NovaSolar, har et sortiment der byder på yderst støjsvage varmepumper. Her finder du varmepumper, der støjer mindre end 20 dB!

Køb din luft til vand varmepumpe hos NovaSolar, og oplev selv det store udvalg. Klik ind på novasolar-webshop.dk, og find den luft til vand varmepumpe, der opfylder dine behov.