Hvilke teknologier bruges på hjemmesider?

For at bygge hjemmesider bruges der som regel mange forskellige typer af teknologier. Førhen var det mere simple teknologier, der var i brug, mens der i dag er kommet masser af forskellige sprog, som du kan kode i for at lave en hjemmeside.

 

Der er ikke kun en måde at lave en hjemmeside på i dag, og derfor er der ikke kun et sprog, du kan vælge at lære, hvis du gerne vil i gang med at lave en hjemmeside. Du kan godt nøjes med at lære et sprog for at lave en hjemmeside, du skal den kunne flere forskellige ting, er du nødt til at kombinere de forskellige teknologier for at få det bedste resultat. Men det er heldigvis til at lære, hvis du har mod på det.

Skal jeg lære disse teknologier for at lave en hjemmeside?

Du behøver dog ikke at sætte dig ned og lære at kode i de forskellige programmeringssprog og bruge de forskellige teknologier, hvis du ikke har lyst til det. Du kan stadig lave en hjemmeside til dig selv eller din virksomhed, selvom du ingen erfaring har med disse teknologier.

 

Vil du gerne selv lave en hjemmeside, kan du vælge at bruge nogle af de mange systemer, der er skabt til dig, der ikke kan programmere selv, men som stadig gerne vil have mulighed for at lave et website uden problemer. Eller også kan du vælge at betale dig fra det ved fx at få et webbureau til at lave din hjemmeside for dig.

Hvordan kan jeg lære mere om disse teknologier?

Hvis du har mod på at kaste dig ud i at programmere en hjemmeside selv, kan du jo også vælge at gå i gang med at lære det fra bunden af. Her kan du med fordel gøre brug af fx Youtube, hvor du kan finde guides til stort set alle forskellige sprog, du kan programmere i. Det tager lang tid at lære at programmere, men hvis du har talent for det, og hvis det fanger din interesse, er det sjovt at komme i gang med at lære det.