Guide til arganolie

Arganolie er ikke bare arganolie.

I denne guide kommer vi kort ind på forskellene på olierne, samt nogle anvendelsesområder for arganolie. Denne guide er et kort uddrag af denne omfattende faq om arganolie.

Hvad er arganolie?

Arganolie omtales ofte som Marokkos gyldne guld. Arganolie udvindes fra træet Argania Spinosa. Uden at det skal blive alt for teknisk så er de primære elementer i arganolie oliesyre og alfalinolsyre. Disse umættede fedtsyrer er med til at styrke huden.

Ren arganolie er et 100% naturprodukt. Det presses ud af de kerner, der er i træet, og skal presses forsigtigt ved en lav temperatur for at få den idéelle olie.

Efter presning bliver olie filtreret og er derefter klar til at komme på flasker.

Er arganolie godt for huden?

Arganolie er velegnet til brug på huden. Fedtsyrer og et indhold af E vitamin styrker giver huden styrke og bliver mere smidig. I nogle kosmetikprodukter anvendes som en komponent i anti-aging formular. Den kan både bruges på tør hud eller fedtet hud. Brug kun en anelse produkt.

Hvor længe holder arganolie

Regn med at din købte flaske kan holde i minimum 2 år og formentlig en del længere. Da du kun bruger ganske lidt produkt, er det en fordel ikke at købe for store mængder ad gangen.

Er arganolie godt for håret

Har du problemer med spaltet eller svamp/skæl i hovedbunden? Så skulle du prøve med arganolie for en naturlig glans og fylde i håret. Er håret tørt – så tag en anelse aranolie og varm det op i hænderne, for derefter at massere det ind i håret (mens det er vådt/fugtigt). Det vigtigste er at bruge kun en anelse.

Hvad bruger man arganolie til

Udover håret og huden er der en lang række anvendelsesområder – så som en lang række sygdomme og ting som f.eks. fordvorter.

Også indenfor kosmetik er produktet populært og du kan finde det i mange high-end produkter.

Søg på arganolie + det du gerne vil bruge det til på Google – og du vil hurtigt kunne se andres erfaring med produktet.

Hvordan virker arganolie

Arganolie smøres typisk på i mindre mængder på det område du gerne vil behandle. Er det f.eks. huden trænger den kort tid efter påførsel ind i huden.

Pas på med ufiltreret arganolie

Ufiltreret arganolie kan indeholde rester af andre produkter som du ikke kender. Derfor bør du altid lader produktet bundfalde inden du anvender det.

Dosering af arganolie

Det kan være en god idé at købe en flaske med en forstøver, da du derved nemmere kan dosere det, uden at det løber ned langs kanten og fedter overflader til. Du skal som regel kun bruge meget lidt produkt – afhængig af hvad du bruger den til.