Grus: Intro til de forskellige typer af grus

Alt grus indeholder egentlig det samme, nemlig sand og småsten, men det betyder ikke, at alt grus er ens, og at du kan vælge ”almindeligt” grus til alle projekter. Der findes nemlig rigtig mange forskellige slags grus, og det er afgørende for kvaliteten af dit projekt, at du vælger den helt rigtige type. Læs mere om de forskellige typer grus her.

Forskelligt grus til forskellige formål

Skal du anlægge stier i din have, eller trænger din indkørsel til en overhaling, så kan du med fordel bruge grus. Men fordi der er så mange forskellige slags grus, er det en god idé at vide noget om det, før du køber grus til dit projekt på Sjælland.

Er det for eksempel indkørslen, du kaster dig over, skal du lægge lag af forskellige slags grus for at være sikker på, at din indkørsel kan holde til vægten fra en bil. Derfor lægger du først et lag geotekstil, og over det lægger du 15-30 cm bundsikringsgrus, der efterfølgende vibreres. Bundsikringsgrus bruges til at lave et solidt underlag. Derefter lægger du et lag af stabilgrus, der også skal vibreres. Stabilgrus er det ideelle grus at lægge, når du har en belægning, der skal bære tung trafik, og det er den eneste rigtige vej frem, når du skal have et bærende element i din indkørsel. Dernæst lægger du et lag afretningsgrus, der er det sidste lag, inden du lægger fliser.

Udover de nævnte typer herover, findes der også leret vejgrus, der for eksempel kan bruges til at lappe huller i veje og stisystemer, pudse muregrus, der ofte bliver brugt i mørtelblandinger og kan bruges til at pudse vægge og husmure, og til sidst også støbemix, der er et blandingsprodukt, der består af sand, grus og småsten, og det bruges blandt andet i betonblandinger.

Det er vigtigt at vælge det rigtige grus

For at være sikker på, at din indkørsel kan holde, at facaden på dit hus får det helt rigtige udtryk eller lignende, så er det vigtigt at finde det helt rigtige grus til det rigtige formål. Det ville være ærgerligt, at der hurtigt kom huller i dit nyanlagte stisystem, fordi du ikke har brugt det rette grus. Hos Grusogaffald.dk kan du finde alle de nævnte typer grus til hele Sjælland, og du kan læse meget mere om hver enkelt type, så du kan blive klogere på, hvilken type grus du skal bruge til dit projekt på Sjælland.

Grusogaffald.dk leverer grus til hele Sjælland

Bor du på Sjælland og skal bruge grus, så er Grusogaffald.dk helt sikkert leverandøren for dig. De har grus til alle typer projekter, og du kan selv bestemme, om du vil have dit grus leveret i løsvægt på kantstenen, i bigbags eller i container. Du kan også bruge Grusogaffald.dks mængdeberegner, så du hurtigt kan finde ud af, hvor meget grus du skal bruge, så du ikke køber hverken for meget eller for lidt. Er du klar til at vælge dit grus, så køb her og få leveret til hele Sjælland.