Forårs fornyelser til hjemmet

Med de længere og lysere dage kommer forårsfornemmelserne krybende. Vi får lyst til at forny og friske op både inde og ude.

 

Her er et par tips til at få en frisk og forårs stemning i hjemmet.

 

1: Ryd op, smid ud eller giv væk. Det er nemt at få samlet lidt for meget sammen hvis der er plads til det og man ikke er god til at smide ud. Men det giver ny energi at få ryddet op i alle bunker, skuffer og skabe. Og har du det svært med at smide ud så lav donations kasser til genbrugsbutikker, forsorgshjem eller lav et opslag på den lokale gives væk facebook side. Når først alle ikke nødvendige ting er ryddet ud vil du kunne mærke at det giver mere luft og energi.

 

2: Gør lidt ekstra rent. Når du nu har fået ryddet godt op og ud så giv hele huset lidt ekstra opmærksomhed med klud og kost. Nypudsede vinduer og hjørner fri for spindelvæv er motiverende til næste skridt i din forårs fornyelsesplan.

 

3: Invester i et nyt møbel. Trænger du til en ny sofa, et nyt tæppe eller nye plakater på væggene ? Der er mange muligheder for at finde lige det der kan give en lækker stemning og den fornyelse du søger. Gå i bolighuse eller søg på webshops mm.

 

4: Bring foråret med ind i stuen. Fyld et par vaser og krukker med diverse grene fra haven kombineret med skønne forårsbebudere som tulipaner, påskeliljer eller andre skønne løgplanter. Har du ikke selv have kan du måske få lov til at klippe / beskære lidt hos forældre/veninde el. lignende. I blomsterbutikkerne findes der også mange forskellige muligheder.

 

5: Brug det du har. Ved at rykke rundt på det du allerede har kan du skabe nye stemninger og på den måde forny udtrykket i din bolig. Fotografier, kunst og tryk kan sættes i nye rammer og rykkes rundt så der skabes nye konstellationer og evt. kombineres med spejle, keramik ophæng og tørrede blomsterkranse for at skabe et tidssvarende og moderne udtryk.

 

Syntes du ikke at ovenstående giver nok forandring er det måske tid at svinge malerpenslen og indføre lidt flere farver på både vægge, låger, møbler mm.

 

Et andet tips kan være at skifte tekstiler ud. Enten alle eller dele som f.eks. nye puder, plaider eller gardiner.

 

Alt sammen er med til at skabe stemning og fornyelse til dit hjem, kontor eller sommerhus.