Er vi afhængige af teknologi i vores hverdag?

I hjemmet, på arbejdspladsen og på farten. Uanset hvor du befinder sig, er du i den moderne hverdag omgivet af teknologi. Alt fra fladskærme og robotstøvsugere til  smartwatches og avancerede biler er en del af vores hverdag. Du har sikkert også flere af disse inde på livet.

Er vi blevet afhængige af denne teknologi? Kan vi ikke længere begå os uden den? Teknologi i den moderne verden vækker en lang række spørgsmål. Her vil der blive givet svar på nogle af dem.

Teknologi er en del af hverdagen

De fleste vil sikkert erklære sig enig i, at teknologi er blevet en vigtig del af hverdagen. Det er de færreste som går 24 timer uden at benytte sig af teknologiske opfindelser. De sociale medier tjekkes og opdateres via smartphonen, vasketøjet sættes over i vaskemaskinen, der times til at have vasken klar til tiden, og på arbejde bruges computeren og printeren flittigt til at udføre de daglige opgaver.

Teknologien benyttes flittigt i hverdagen for at forsimple selv de mest komplicerede opgaver, og dét sparer både tid, energi og penge. Mange har svært ved at forestille sig en verden uden den teknologi og de hjælpemidler, der er med til at gøre hverdagen lettere. Men er det en dårlig ting?

Derfor er teknologi ikke nødvendigvis en dårlig ting

Mange har den holdning, at brug af teknologi i hverdagen er skidt. De mener at teknologien forringer livets værdi og autencitet. Hvorfor det? Der kan argumenteres for, at man ved at benytte teknologi bevæger sig væk fra de traditionelle måder at gøre tingene på. Samtidig ses der en tendens til at blive brugt meget tid på teknologi – i særdeleshed sociale medier og underholdning. Den tid, som ellers ville være blevet brugt på fysiske eller sociale aktiviteter i mere traditionel forstand.

Men er det en dårlig ting at teknologi bruges i den grad? Ikke nødvendigvis, nej. Hvorfor det? Teknologi er med til at forenkle hverdagen for mange mennesker, og gøre det lettere at nå alle de gøremål, der kræves i den moderne verden. Ved hjælp af teknologi er det muligt at nå alt det, der ellers kan være en stor årsag til stress.

Sådan lever du autentisk – og benytter teknologi samtidigt

Selvom du benytter dig af teknologi i din hverdag, kan du dog sagtens stadig leve autentisk. Der er nemlig stor forskel mellem at benytte sig af teknologi i hverdagen til egen fordel, og så at være decideret afhængig.

Vil du leve autentisk og samtidig benytte dig af de muligheder teknologi giver, er et godt tip at sørge for at sætte begrænsninger. Beslut selv hvor grænsen går, og hvor meget du vil bruge teknologi i din dagligdag. Vælg til hvilke aktiviteter og opgaver, du vil anvende teknologi, og i hvilke situationer, du vil klare dig uden. Så kan du let leve autentisk, og stadig benytte teknologi i din hverdag.

Ja, du sætter selv rammerne for brugen af teknologi i din hverdag. Tag styringen, og oplev alle fordelene ved moderne teknologi!