Er grøn energi sundere for os end fossile brændstoffer?

Er der en sammenhæng mellem klimakrisen og hverdagssundhed? Er der mon en forbindelse mellem omgangen med fossile brændstoffer og vores helbred? Mange teorier og meget viden er blevet opdaget og forsket, fordi nogle stillede spørgsmål, som andre ikke turde. Eller som andre ikke så som aktuelle. Derfor bliver der her stillet et nyt spørgsmål. Kan vi passe bedre på vores helbred, hvis vi skifter vores fossile energikilder ud med grøn energi?

 

Fossile brændstoffer og grøn energi

Fossile brændstoffer er brændstoffer, som over tid vil blive brugt op. Eksempler her på er olie og gas, som udvindes på jorden, men som ikke varer evigt. Overfor fossile brændstoffer er vedvarende energi, også kaldet grøn energi, som bygger på kilder, der ikke forgår eller løber op. Dette er i stedet ting som vind eller sol. I lang tid så man ikke brugen af fossile brændstoffer som et problem. Dette har dog ændret sig en smule. For nu er vi klar over konsekvenserne, der medfølger ved brugen af denne energiform. Fossile brændstoffer er en af de helt store klimasyndere, som virkelig sætter sit præg på klimakrisen. Men udfordringen har for mange været, at der ikke har været noget alternativ til at få verden til at løbe rundt. Den seneste årrække har der så været fokus på grøn energi. Den grønne energi belaster nemlig ikke kloden og klimaet nær så meget. Mange virksomheder benytter sig af den seneste udvikling og viden om grøn energi, til at ændre deres produktion, så den bliver mere bæredygtig. Men har vi overvejet om grøn energi, kan være bedre for vores helbred?

 

Grøn energi og vores helbred

Vi har længe vidst, at grøn energi er bedre for klimaet. Men er det også det for vores helbred? Flere har oplevet at sidde på en tankstation og kunne lugte benzin, mens tanken blev fyldt. Selvom nogle mener, at denne duft er en god duft, vil de fleste formentlig kunne skrive under på, at det ikke dufter sundt. Både gas og forskellige typer brændstof er på ingen måde sundt at indånde. Derfor giver det mening at spekulere i, om vi bliver påført passiv skade ved at benytte de fossile brændstoffer. Vores omgang med fossile brændstoffer bærer dog præg af, at vi ved, hvordan vi skal håndtere det. Men hele risikoen er ikke eksisterende ved grøn energi. Her behøver vi ikke frygte om hverken sol- eller vindenergi er skadeligt for vores helbred. Det er vi klar over, at det ikke er. Gad derfor vide, om man ville opdage flere gode ting ved grøn energi, og modsat flere ulemper ved fossile brændstoffer, hvis man dykkede ned i den påvirkning, som det har på vores helbred.