Dørhåndtag-Guide: 2 tips til valg af dit nye dørhåndtag

Går du med planer om at tyverisikre din bolig i den nærmeste fremtid? Hvis dette er tilfældet, så kan det på det kraftigste anbefales, at du begynder tyverisikringen med at udskifte dine nuværende håndtag i hjemmet. For i dag er et dørhåndtag nemlig ikke blot et dørhåndtag. Man kan nemlig vælge mellem flere modeller, hvoraf nogle modeller vil kunne beskytte dit hjem i langt højere grad end en gammeldags nøglelås. Læs videre her, og få 2 overordnede tips til at vælge dit næste dørhåndtag.

1. Vælg et dørhåndtag med kode

Hvis du virkelig ønsker at tyverisikre din bolig, så kommer du på ingen måde uden om at sikre din hoveddør – der jo står som en helt oplagt invitation til potentielle tyveknægte. Og her kan du faktisk gøre det bedre end en gammeldags nøglelås. Du burde nemlig vælge et dørhåndtag med kode til hoveddøren, hvis du virkelig ønsker dig et effektivt bolværk mod uvedkommende. Her er hvorfor:

  • Du behøver ingen nøgle: ved at vælge et dørhåndtag med kode, så slipper du nu helt for at skulle bekymre dig om tabte og forlagte nøgler, som en uvedkommende måske ville kunne få fingre i. Det eneste du nemlig skal gøre, er at indtaste din kode og hernæst træde indenfor. En perfekt løsning, hvis du gerne vil sove roligt om natten.
  • Dine børn er mere sikre: et dørhåndtag med kode kan dog mere end blot beskytte mod tyveknægte. Det vil nemlig også kunne beskytte især dine mindste børn. Små børn er jo som bekendt rigtigt nysgerrige, hvilket jo er rigtigt dejligt. Desværre vil mange små børn også være nysgerrige med hensyn til din hoveddør, og måske have held med at åbne den når du vender om et øjeblik. Så hvis du vil være 100% sikker på, at dine små børn ikke ved et uheld befinder sig ud på vejen, så vil et dørhåndtag med kode være det helt oplagte valg.

2. Udskift håndtagene i dine vinduer og skydedøre

Når du så har fået sikret din hoveddør, så kunne du i samme åndedrag også overveje at udskifte håndtagene i denne vinduer og skydedøre. Et ulåst vindue eller terassedør kan jo nemlig også give uvedkommende nem adgang til din bolig; og så er der jo ikke megen fidus i at have en tyverisikret hoveddør, hvis tyven blot behøver gå om på den anden side af huset for at komme ind. Heldigvis kan du i dag sagtens finde nogle glimrende dørhåndtag til netop vinduerne og skydedøren, så du nu endelig kan få ro i sindet. Du kan her vælge mellem et par forskellige modeller:

  • Et dørhåndtag med lås: dette har indtil for ganske få år siden været den mest gængse form for beskyttelse af vores vinduer og skydedøre. Her får du helt enkelt et håndtag med en lille lås, der kan holde dine vinduer og døre ordentligt aflåste.
  • Et dørhåndtag med kode: hvis du til gengæld vil have endnu større sikkerhed, så kunne du også opgradere disse håndtag til en tre-cifret kodeudgave. Man kan jo nemlig også komme til at tabe eller forlægge nøglerne til ens vinduer ved et uheld.

Så hvad venter du på? Giv dig selv ro i sindet her.