Diabetesstrømper: Hvorfor du bør bruge dem som diabetiker

Hvis du er diabetiker, er der en god chance for, at din læge har anbefalet dig at bære diabetessokker. Men ved du, hvorfor de er så vigtige? Diabetessokker er designet til at forbedre blodcirkulationen og holde dine fødder sunde. I dette blogindlæg vil vi diskutere fordelene ved at bære diabetessokker og give nogle tips til, hvordan du vælger det rigtige par til dig.

Diabetes strømper er normalt ret dyre at købe, da de laves af specielle materialer. Går du på et dansk apotek vil du blive mødt af et prisskilt på næsten 200 kr., for et almindeligt par diabetesstrømper. Det er utroligt mange penge at give for et par strømper som, ligesom med almindelige strømper, altid har en begrænset levetid. På nettet er der dog gode muligheder for at købe strømperne til en god pris. Da netbutikkerne ikke har de samme faste omkostninger som de almindelige fysiske butikker, så kan de sælge strømper til rigtig gode priser. Fx kan du hos internetbutikken Medcare.dk købe det mest kendte mærke på det danske marked indenfor diabetesstrømper, som er ReflexWear.  Disse fås helt ned til 132 kr. pr. par, hvilket er en besparelse på 47 kr., sammenlignet med prisen hos det lokale apotek. ReflexWear er certificeret som medicinsk udstyr, men der findes også andre muligheder, til lavere pris. Fx kan du hos samme netbutik købe 10 par Camano strømper til 375 kr., hvilket er en pris pr. par på kun 37,5 kr. Det er pt. nettets laveste pris på diabetes strømper.

Her er fire grunde til, at du bør bære diabetikersokker:
De forbedrer blodcirkulationen. Det er vigtigt, fordi dårlig blodcirkulation kan føre til nerveskader og andre helbredsproblemer.

De holder dine fødder sunde. Diabetikersokker hjælper med at forebygge fodsår og andre almindelige fodproblemer i forbindelse med diabetes.

De beskytter dine fødder mod skader. Diabetes kan gøre dine fødder er mere modtagelige for skader og vabler, så det er vigtigt at bære sokker, der beskytter dem.

De er komfortable. Diabetikersokker er ofte fremstillet af bløde, åndbare materialer, der er designet til komfort.

Brug af diabetikersokker er en vigtig del af håndteringen af diabetes. De kan hjælpe med at forbedre blodcirkulationen, forebygge fodproblemer og beskytte dine fødder mod skader. Når du vælger et par af diabetikersokker, skal du sørge for at finde et par, der er behagelige og sidder godt. Hvis du vil have flere oplysninger om diabetessokker, kan du tale med din læge eller en certificeret diabetesrådgiver.