Bedste sejlertøj: 5 tips til at finde det rette

Det kan være svært at vælge sejlertøj, fordi der er rigtig meget forskelligt på markedet, og prislejet svinger utroligt meget. Har du også problemer med at finde det rette sejlertøj, så får du her 5 tips, der kan hjælpe dig med at tage beslutningen om, hvilket sejlertøj du skal investere i.

1. Vælg efter din type af sejlads

Noget af det, der kan hjælpe dig med at vælge rigtigt, når du vælger sejlertøj, er, hvis du vælger dit sejlertøj efter, hvilken type sejlads du sejler. Der er nemlig forskel på, hvilken type sejlertøj du har brug for inden for forskellige typer sejlads. Nogle mærker af sejlertøj excellerer indenfor tøj til for eksempel racing, og så kan det være en god idé at kigge på nogle af dem, hvis det er racing, du laver.

2. Tænk over, hvor meget du sejler

En anden god ting at overveje, når du vælger sejlertøj, er, hvor meget du rent faktisk sejler. Er du ude flere gange om ugen, så har du måske brug for noget andet tøj, end hvis du for eksempel kun har båden ude en enkelt weekend pr. måned. Det kan også være en god idé at vælge dit sejlertøj efter, om du skal sejle i sommermånederne eller vintermånederne, for der er forskel på, hvor varmt og hårdført dit sejlertøj skal være alt efter sæson.

3. Hav dit budget in mente, når du vælger sejlertøj

Der findes utroligt mange forskellige mærker af sejlertøj, og de har også alle sammen forskellige prisklasser, så tænk på forhånd over, hvor mange penge du vil bruge på sejlertøj, før du begynder at forelske dig i et mærke, der for eksempel er alt for dyrt. Nogle gange hænger kvalitet og pris sammen, men det er også muligt at finde sejlertøj i høj kvalitet, der ikke er alt for dyrt, og som sagtens kan holde til sejlads i mange år fremover.

4. Få gode råd om sejlertøj fra bekendte

Hvis du sejler, så kender du højst sandsynligt andre, der også gør det, og de kan sagtens have nogle erfaringer med sejlertøj, som du kan gøre brug af. Forhør dig derfor om sejlertøj i din omgangskreds, og spørg eventuelt ind til specifikke mærker, som du er nysgerrig på, for så kan det være, at du enten finder ud af, at det er alle pengene værd, eller at du skal holde dig fra det.

5. Tag en snak med en butik, der sælger sejlertøj

Er du helt på bar bund, så kan det også være en god idé at tage en snak med en butik, der sælger bådudstyr og sejlertøj, for de kender mærkerne rigtig godt, og de har typisk også selv erfaring. ShipShape på Rungsted Havn har et stort udvalg af kendte mærker, som du også kan se på deres hjemmeside shipshape.dk, og du kan altid kontakte dem, hvis du leder efter noget, de ikke har. Er du klar til at finde dit nye tøj til sejlads, så køb sejlertøj i dag.