7 grunde til, at varmepumper bliver mere og mere udbredte

Antallet af varmepumper i Danmark er det seneste årti eksploderet. Det hele begyndte med de populære luft til luft varmepumper, der lynhurtigt blev en favorit i de danske sommerhuse. Men siden da har rigtig mange danskere også fået øjnene op for de andre varmepumper på markedet. Faktisk er varmepumper ved at blive en af de mere populære varmekilder herhjemme, og her er 7 grunde til hvorfor.

1. Store årlige besparelser

Nok en af de mest attraktive aspekter ved en varmepumpe er, at du næsten er garanteret store besparelser på den årlige varmeregning. Faktisk vil du i mange tilfælde kunne barbere 70-80% af varmeregningen, og dette er folk naturligvis ikke helt utilfredse med.

2. Gode kombinationsmuligheder

Hvis du f.eks. anvender en luft til vand varmepumpe, så vil den først og fremmest fungere ved at lede varmen rundt i boligen via et vandbårent varmesystem. Dette giver overraskende dig nok et væld af kombinationsmuligheder, idet både luft til vand og jordvarmen kan kombineres med andre grønne energiformer, såsom solenergi eller vindenergi.

3. Et fremragende indeklima

Hvis du er på udkig efter et rigtigt behageligt indeklima, så vil du bestemt ikke gå galt i byen med enten en luft til vand eller jordvarmeanlæg. Varme der produceres ved hjælp af varmt vand i husets rør, vil nemlig altid producere en betydeligt mere behagelig varme end f.eks. el- eller gasvarme.

4. Et bedre miljø

Varmepumper hører desuden også med i den ”grønne klub”, der også inkluderer f.eks. solpaneler, vindmøller eller biokedler. Ved at vælge en varmepumpe, så vil du derfor ikke blot få billig varme, men også gøre dit for et bedre miljø for vores børn, der jo stadig skal bo på planeten når vi engang er væk. Bliv klogere på varmepumper og deres fordele her.

5. Større energieffektivitet

At sammenligne en varmepumpe med f.eks. elvarme er lidt som at sammenligne æbler og pærer. De hører begge to til samme familie, men der stopper ligheder også. Elvarme sluger nemlig energi i forhold til en varmepumpe. F.eks. vil elvarme give dig 1 kilowatt og forbruge 1 kilowatt, hvorimod en varmepumpe vil give dig 4-5 kilowatt for de samme 1 kilowatt. En varmepumpe har dermed en klart større energieffektivitet end f.eks. elvarme.

6. Varmt vand er med i prisen

En af de ting som mange folk glemmer når de vælger varmekilde til hjemmet er, at du i de fleste tilfælde vil skulle betale ekstra omkostninger i forbindelse med at opvarme boligens varmtvandsbeholder. Med en varmepumpe vil det nu være muligt at opvarme både bolig og vand med én og samme varmekilde. Besparelser forbundet ved dette er blot endnu en grund til at så mange danskere elsker deres varmepumpe.

7. Man kontrollerer selv, hvor meget der skal opvarmes

Sidst men ikke mindst kommer mange varmepumper med et utal af indstillingsmuligheder, der gør det muligt at styre ens opvarmning i langt højere grad end med andre varmekilder. Du kan f.eks. vælge at indstille varmepumpen til at gå i dvale, når familien er væk hjemmefra eller endda producere mere varme i udvalgte perioder. Visse modeller kan endda kontrollere via en app – direkte fra din mobiltelefon.